Organisatie online bier festival 2021

Ons verhaal

Toen we door corona vorige jaar geen “echt” festival konden organiseren kwamen we met het plan om een online tegenhanger te brengen.

Een klein berichtje onder een aantal bevriende medebrouwers was voldoende en een week later was de line-up van versie 1 compleet.

De website volgde snel en de bestellingen kwamen vrijwel direct binnen vanuit het hele land (en België) De grootste uitdaging was om alle bestelde bieren op tijd bij de festivalgangers te krijgen.

Op de film hierboven is goed te zien hoe groot de operatie was. Door problemen met PostNL zag het er naar uit dat een deel van de zendingen niet tijdig bij de festivalgangers zou aan komen. Gelukkig is uiteindelijk 98% van alle pakketten op tijd afgeleverd.

De dag van het festival zelf was het prachtig weer en veel festivalgangers zagen we via zoom dan ook vanuit de tuin, zwembad of op hub eigen nagebouwde festivalterrein.

Er is uiteindelijk zelfs sprake geweest van een heuse “ afterparty” op een van de zoom streams van de brouwers waarbij de laatste festival bezoekers na 2:00u uitlogden.

Editie 2021

Dit jaar pakken we het verzenden van de pakketten groter en professioneler aan. We gaan o.a. eerder verzenden en hebben strakke afspraken gemaakt met POSTNL.

Wel vragen we van iedereen om tijdig te bestellen zodat wij eerder een inschatting kunnen maken in de te bestellen bieren bij de verschillende brouwers.

Dag invulling 

Qua invulling van de festival dag zelf gaan we ook “bigger and better” zo zijn we een samenwerking aangegaan met een groot AV bedrijf die met meerdere camera’s de dag in beeld brengen.

Bij ons op de brouwerij komen bands live spelen en we nodigen een aantal brouwers uit voor een praatje. Uiteraard alles in overleg met het RIVM en iedereen zal getest worden.

Live verbinding met de brouwers

Festival bezoekers kunnen nog steeds bij hun favoriete brouwerij een biertje bestellen en net als op een echt festival vragen stellen. Brouwers zijn per groepje volgens een blokkenschema aanwezig tussen 15:00u en 22:00u  op de main stage zenden wij live uit via meerdere kanalen. Zo maken we er samen een echt mooi festival van.

Nog mooiere bieren 

De geselecteerde tickets van deze editie zijn qua bier rijker uitgerust doordat wij als organisatie de prijsgrens hebben verhoogd. Zodoende hebben brouwers nog mooiere bieren geselecteerd en krijg je als bezoeker nog betere bieren thuis. De platinum tickets hebben we daarnaast nog luxer gemaakt met de toevoeging van de Rigters Barrel Aged Collection 2020 en een gratis Hopster magazine.

 

Onze Partners

bierfestival-groningen-logo-xl_edited.png

Bierfestival Groningen 2021

Bierfestival Groningen zal in 2021 ook als online festival verschijnen.

hcb.png

Holland Craft Beer

Holland Craft Beer is de leverancier voor onze Verzenddozen.

unnamed.png

Say Yeah Motion Media

Say Yeah is leverancier van een groot deel van de techniek die we gebruiken tijdens onze live uitzendingen.

Hopster_Kroonkurk_h.webp

Hopster magazine

Hopster is onze mediapartner